вторник, 6 януари 2009 г.

Епизод 18: "Запознай се с нашичкия"

Годината е 2016 г. Красивото бъдеще сияе навън. Бойко Борисов е премиер втори мандат и всички проучвания показват, че ще се класира за трети. Ахмед Доган се жени за 4-ти път, пак за манекенка. Само където този път булката е още по-млада. "Миньор" става за пети път шампион на България, а спортните анализатори твърдят, че и тази година Шампионската лига е в кърпа вързана на перничани. По този повод Роман Абрамович не спирал да пие. Годината е 2016. Бъдещето е тук.

В такава атмосфера БСП, чиято централа се е преместила на пейките пред Народния театър, се готви да прави 18-тата младежка среща. Този път гордото събитие трябва да се проведе на „Бонсови поляни", където според политическите анализатори, партията този път щяла да събере зашеметяващата бройка от 16 младежи, 7 от които заклети почитатели на каузата на "Джемини" и активисти за гей-съжителство по четворки. В дневния ред на епизод 18, които половината участници искат да се казва "Запознай се с нашичкия", за да почетат чрез взимане на екстази първата велика национална среща на младежите през 2008 г. (известна още през 2016 като "Партито на олигарсите), въпреки, че почитателите на "Джемини" искат името да е "Гащи долу", защото им звучало еротично.

Лидерът на БСП Георги Гергов обаче нямало да присъства на събитието, защото килията му в Софийския затвор била с централно заключване, а гадните надзиратели не приемали свирките като подкуп, а просто като част от задълженията на затворниците.

Първа точка на Епизод 18-ти, щяла да бъде отдаване на почит и на великите участници в първите епизоди, както и почитане на сегашните им длъжности. Истината ни задължава да припомним великите герои на първите епизоди, както и къде са сега:

1. Иво Чичов – говорител на на ВиК – Габрово. Беше известен с това че говореше зад стена и казваше-„ Слушайте, няма да ме видите!"

2.Добри Кирилов- Спортно технически директор на „Нефтохим"-Бургас. Отговаряше и за валутата на комбината, като я държеше в куфари и винаги ходеше с тях, дори и до чужбина.

3. Асенка Галинова- президент на ПФК „Миньор"- Перник. Тя взе власта след убийството на Ковач Христов и се беше споразумяла с Димитър Ангелов (Дучето), „Миньор да играе с червени фланелки а ЦСКА с жълти. Дучето беше взел власта в ЦСКА, след като Ал. Томов влезе в затвора в Бобов дол.

Феновете в Перник първоначално негодуваха, но Галинова имаше чара и дар словото да ги убеди за новия екип.

4. Сергей Дмитриевич Минчев (с моминска фамилия Станишев) – домакиня на свободна практика. Беше се отказал от политиката и след това се омъжи.

5. Герман Теофанов – председател на "Джемини" – България, шеф на Асоциацията на политолозите-терористи и почетен член на академията на политическите коафьори и дългите езици.

6.Табакера Ралева- подобно на една бивша шефка на тотото, сега купуваше фалирали вестници и списания и ги правеше печеливши, но само в лявото пространство. Заедно с нея беше и Фиданка Любомирова- приятелка от детската градина.

7.Славчо Симеонов сега беше собственик на голяма верига от хипермаркети- „Бременските музиканти".

„Била" усети че ще фалира и напусна България.

8. Тотка Милева беше собственик на саитовете Dnes.bg.,Dariknews.bg, Afera.bg, Opasnitenovini.bg и много други новинарски сайтове.

9. Симо Александров и Мичо Данчев Бяха собственици на списание „ Темата на думата". За това списание казваха, че достойно е заместило весник „Стършел".

10.Балабан Мишев- новия кмет на Благоевград, победил на балотаж Лазар Причкапов с 3 гласа.

11. Белал Николаев- фотограв на „Позитано" №20. Беше взел под наем малко помещение в бившата сграда на БСП, която сега беше собственост на Узун Евгениев. Правеше снимки на партита и за лични документи.

12. Кути Антонов- обущар на централна гара. Понякога лъскаше и обувки. Мечтата му беше да лъсне обувките на Бойко Борисов, но генерала не пътуваше с влакове.

Втора точка на епизод 18 ще бъде обсъждане на идеите, които участниците в срещата са нахвърлили предния ден на тайно проведен семинар в градинката зад Народната билиотека. По този повод част от участниците са още възмутени, че са били поканени едва за коктейла и никой не им е дал да се изкажат предварително. Независимо от това се правят изказвания по следните теми:

"БСП достигна 69 членове. Причините за успеха"

"Подстомодерната неолиберална дискурсивно-полигамна политика в контекста на повишаването на цените на "Виаграта"

"Развитието на левите кадри и спешната нужда от повече вибратори за партийния апарат"

"Интелект срещу мускули 18: Защо ме пребиха като цитирам Мишел Фуко?"

"Модерно срещу консервативно. Защо истинският социалист не бива да се страхува да носи червени прашки и кожен намордник с мъниста?"

След като преминаха основните изказвания било направено предложение за масова лява оргия. Почитателите на "Джемини" се съгласили с ентусиазъм. Останалите нямало какво да правят и се включили от скука. Епизод 18-ти бе отчетен като успех.

Всяка прилика на лица и събития е случайна.

1 коментар:

  1. Евала Панде, добре дошъл сред блогърското братство!!!

    Ще те следя редовно.

    ОтговорИзтриване