петък, 9 януари 2009 г.

Да живее S-класата

Девойки и младежи, време е за урок номер 1 на бате ви Пандо за живота. Човек трбява да знае как да живее пълноценно. Не е задължително да изпълни тази си цел, но поне трябва да я има. Животът го изисква от нас. Ето защо днес ще си поговорим за S-класите.

Мерцедес S-класа е велика кола. Казват, че създателят й също бил изумен от нейното величие като я видял в завършен вид. Блясък, лукс, красота, дизайн, скъпа тапицерия, висша технология. Кола която казва: “Вижте ме и завиждайте!”. И хората наистина завиждат. Обръщат поглед по улицата след теб и си представят различен живот. После започват да те мразят, защото S-класата предизвиква и такива чувства. Гледат те накриво, защото красотата на тази кола е велика и предизвиква сърдечни тръпки.

Хората,които завиждат обаче не знаят в какъв филм се вкарват. Защото S-класата си е S-класа, но никой не подозира за тъмната й страна. А такава безспорно има. S-класата е кола, която изисква и свръхлуксозна подръжка. Не можеш да си позволиш дори и малка прашинка да падне върху нея. Това е S-класа, как така ще я караш мръсна. Трябва винаги да блести, трябва винаги да е толкова лъскава, че дори слънцето да не смее да се отрази в нея.

S-класата е задължение, което понякога е дори непосилно. Тази кола натоварва с отговорности. Това не ви е някакво трабантче, девойки и младежи, или пък зазка от едно време. S-класата е отделен свят. Когато трябват нови гуми, не можеш да й купиш всякакви. Трябва да вземеш от най-добрите. Когато се нуждае от бензин, ще трябва да й налееш от най-добрия възможен, но дори и тогава ще се притесняваш дали е достатъчно добър за нея. Трябва да се грижиш за своята S-класа. Иначе всички ще се чудят защо ти е трябвало да се движиш с нея. Ремонтът е суперскъп. Всеки мъничък детайл, който прави от S-класата S-класа също ти натоварва бюджета подобно на финансовата криза, която вилнее по света. Дори само смяната на тапицерията може да те вкара в дълг подобен на дълга на средностатистическа африканска държава към някоя фабрика за банани .

S-класата е кола, която те кара да мислиш за нея постоянно. Притесняваш се. Да не би да ти я откраднат. Лежиш си в леглото нощем и понякое време се чудиш да не би някой апаш да е хвърлил око на колата, която е станала част от живота ти. Това е кармата на S-класата. Един живот в тревоги.Да не говорим и за друго. S-класата е капризна кола. Не можеш да си сульо-пульо и да я караш. Самият ти трябва да си на висота. Трябва да се барнеш добре, защото иначе контрастът ще е убийствен за теб. S-класата и някакъв си там. Не звучи добре. Хората гледат и това...

Сега да направим равносметката за S-класата. Скъпа кола с невероятно скъпа подръжка. Максимална отговорност. Постоянно си нащрек. Почти никога нямаш пари край нея, защото всичко отива за S-класата. Животът ти започва да се върти само край нея. Губиш съня си. Изнервяш се. Ставаш чувствителен. Понякога дори прописваш. Тежък живот. И заради това, мои приятели, сигурно се питате – струва ли си да имам S-класа?

О, само да знаете колко си струва! Нищо не може да се сравни с усещането да седнеш на луксозната тапицерия с чаша “Джемисън” в ръка. Тогава ти се струва, че всичко в света е на ред. Защото си заобграден от блясък, лукс, красота и щастие и можеш да изкараш в това състояние цели векове, без да обръщаш внимание на хората и без да ти пука за нищо друго.

Хората отдавна са казали – жените приличат на коли. Знаели са какво говорят да ви споделя. Жените са като колите. Това е урокът на бате ви Пандо. Две S- класи, ще ми дойдат много и за това си карам BMV-то!

1 коментар: