вторник, 10 февруари 2009 г.

Врагът с партиен билет

Много хора се засегнаха от истините, за които реших да ви отворя. Както казва един мой голям приятел: „На вас социалистите ви трябват две неща – мандра, за да има от къде да крадете и враг, когото да мразите". Видяло се е, че сиренето от мандрата даже и сирене не е , решихте че и врагът трябва да е някой друг. Защо ли? Защото лошият пернишки индианец не би могъл да разпали във вас размисли, които да ви накарат да промените нещо, и в партята ви и в ръководството й. Защото един индианец не е достатъчно достоен, за да бъде чуто неговото мнение от бледоликите, защото той трябва да бъде елиминиран, а след него....... След него няма враг...... Което е недопустимо за всеки уважаващ себе си член на БСП.

За това пък, далеч по-приятно е да разпънете на кръста някой от вашите – хем ще има кой да бъде унижен, хем ще разрушите нечия кариера, хем ще прочистите редиците от тези, които ви се пречкат по пътя към партийното постче на Позитано. Не ме разбирайте погрешно, пернишкия индианец няма повече да всява раздор в редиците ви, просто защото такива не останаха. За една година във вашето племе не видях НИТО ЕДНА СВЕЖА И ЗРЯЛА ИДЕЯ, от който и да било тук – а вие ми се сърдите на мен! За една година не видях НИТО ЕДНА ИНИЦИАТИВА, която да реализирате като екип, а вие се сърдите на мен..... За една година не видях НИКОЙ ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА ЗА ТОЗИ САЙТ, без да търси лична облага в замяна, а вие се сърдите на мен.... За една година не видях нито един коментар, в който ДА ТЪРСИТЕ ГРЕШКИТЕ В СЕБЕ СИ, вместо това оплюхте всичко и всеки, който е външен за вас, а вие се сърдите на мен. И колкото по-силно и по-целенасочено ви посочвах грешките, които допускахте, толкова по-силно ми се сърдехте и мразехте.....

Какъв ми е случая ли? Едно не разбрахте – няма значение това..... Ако ще да си правя, предизборна кампания, ако ще да имам екип от 10 платени и внедрени агенти, ако ще да съм неосъществен комунист, ако ще да съм гаден провокатор, ако ще Кире Социало да ме е прецакал с някой канал на митниците.......вие можете да измислите още по-атрактивни интриги и конспирации....но това няма значение. Защо ви поучавам, критикувам, дори оплювам....също няма значение, важното е че заставам зад всяка една дума, а зад нея стои ИСТИНАТА за състоянието на тази партия и на младите хора в нея. Истина, която много добре осъзнавате, че е факт. Ето това е най-важното!!! Впрягате се не защото ви дразня с това, че аз я казвам, а защото, който и да е на мястото ми, действителността ще бъде същата. И вместо да търсите врага с партийна книжка можехте да се замислите върху нещата, които ви посочвах, да намерите изхода от блатото, в което сте затънали, да потърсите не ВРАГА в партията, а ГРЕШКИТЕ. Вие обаче не направихте това – не какво се казва, а кой го казва беше важно. Ако е външен, майната му- не му обръщайте внимание, той не го заслужава. Ако е вътрешен – убийте го, разпнете го, той не трябва да се занимава с това. Само, че вашата щраусова стойка със глава, заровена в пясъка вече привършва ефективността си. Вие мразите, отлюспвате, етикирате, отблъсквате....в младежката политика на Позитано вие заменихте Дейвид Бекъм срещу един Гацо Бацов (нищо лично против него), пък даже и с доплащане го взехте. Но начина на смяната беше грозен! Знаете за какво говоря. И докато платените клакьорки продължават да аплодират и крещят истерично във възхвала на тази политика, никой няма да бъде на същото мнение на предстоящите избори. Тогава Гацо Бацов от Бацова махала, няма да ви бъде от помощ, нито щраусовата поза, нито люспенето, мразенето, късогледството и интригантството. Нито сиренето и мандрата, нито вечните ВРАГОВЕ, които търсите.... Ами какво да кажем за другите Лидери, които са се самозабравили като девственик в тайландски публичен дом. Единият от тях цял живот не е вършил друга работа освен да навдига чашата с водка и от време на време да понапише накоя статия и толкоз. По въпроса за този кадър е добре да отворите книгата "Отвъд политическият театър" на Жан Виденов. Там същия е определен като символ на посредствеността в БСП. Чуйте - Виденов го е казал, не бедния индианец, който изкарахте виновен за всичките си проблеми. Или пък другата цяла плеяди от самоназначили се управленци, които искат единствено кинти и власт. И така да изборите. Щото този танц ще се играе кратко. Просто защото след тези избори на никой няма да му пука за тази партия, дори и на вас самите. Повечето от които ламтят за власт, без да са преместили чаша с кафе през живота си, за да претендират за нещо.

И ако в този момент, пак вместо да се запитате какво трябва да бъде свършено до тези избори, се чудите кой ли е написал това, щото не е индианеца, той е твърде заблуден и недостоен, значи през цялото време съм ви говорил истината. Защо това, няма значение. Защо, не желаете да се вслушате, ето това е въпросът....

Хау.

П.С. не бързайте да хвърляте камъни и да се обединявате срещу общия враг в мое лице. Безпринципното ви обединение, в полза на нечии лични интереси, с цената на много достойни хора дадени в жертва не е във ваша услуга. Вашия вожд любим, Ленин е казал: „Да се разделим, преди да се обединим!" Поне тогава ще знаете защо и с кой се обединявате и кой наистина трябва да мразите.

3 коментара:

  1. pando, sbogom bate.............

    ОтговорИзтриване
  2. RIP не те познавах но твоя пример ще служи за пример на поколения България подред


    ПОКЛОН!

    ОтговорИзтриване
  3. Лека ти пръст...

    ОтговорИзтриване